Favorizovanému Hodonínu jsme těsně podlehli.

V sobotu 8. 12. na náš led zavítal tým ze špičky tabulky, tým SHKM Hodonín hájící 3. příčku tabulky. Kostru hodonínského výběru tvoří hráči, kteří ještě loni patřili ke klíčovým hráčům konkurenčního SHK Hodonín, který hraje 2. ligu. První vzájemné měření sil muselo v září rozhodnout až prodloužení, ve kterém bonusový bod získal Hodonín. Trenér Křivinka nemohl počítat s několika důležitými hráči sestavy jako jsou Dupljaku, Dvořák, Švejda či Sedláček. Sedláčkova absence bude kvůli zlomenině ruky dlouhodobějšího rázu. Poprvé letos dostal šanci v sestavě obránce Burian a v útoku nová posila Říčka.

Už od úvodních minut utkání bylo vidět, že se bude hrát velmi důrazný hokej. První dějství utkání nepřineslo žádnou branku, a tak se po 20 minutách hry šlo do kabin za nerozhodného stavu. Ve 24. minutě projel téměř celé hřiště Boček, při svém útočení překonal všechny bránící hráče včetně branáře Lunere a otevřel skóre utkání – 1:0. O minutu později bylo ještě veseleji, když Boček našel parádní přihrávkou Hroudného a ten poslal puk neomylně pod horní tyčku hodonínské klece – 2:0. Za tohoto stavu jsme jakoby přestali hrát a otěže utkání začal přebírat soupeř. Nevyvarovali jsme se zbytečných faulů a řečí k rozhodčímu. Přišel trest, nová posila Drtičů Polák snížil na 2:1. O dvě minuty později už bylo skóre zápasu vyrované, když přesilovou hru hostů využil Sajdl – 2:2. Tentýž hráč dáva další branku z prakticky stejného místa jako tu předchozí – 2:3.

46 vteřin po startu závěrečné periody se podruhé v utkání prosadil náš nejproduktivnější hráč Boček, který vyrovnal na 3:3. Soupeř si bere vedení zpět, když Jakubčíka překonal střelou mezi nohy kapitán Baníku Kučera – 3:4. S odpovědí přišel Cívka, který projel celé kluziště a překonal brankáře – 4:4. Jenže o minutu a půl později už zase vede Hodonín, když se prosadil vysoký útočník Janás – 4:5. I na tuto odpověd jsme našli odpověď a prosadil se kdo jiný než Boček, který zkompletoval hattrick – 5:5. Zlomový okamžik příchází v čase 52:21, ve kterém je vyloučen sporně na 5 minut + do konce utkání Buhaj. Již před tím jsme odehráli několik oslabení, na která chodil omezený počet hráčů. Pětiminutové oslabení nás stojí až moc sil, úspěšně se bráníme tři minuty. V 56. minutě naše obrana kapituluje. Hodonín posílá do vedení Peš – 5:6. I přes obdrženou branku jsme pokračovali v oslabení, jehož dalším průbehu jsme již neinkasovali. V závěru zkoušíme hru bez brankáře, která bohužel k vyrovnávací brance nevedla.

S jedním z největších favoritů soutěže jsme odehráli důstojnou partii, byli jsme více než rovnocenými soupeři. Škoda zbytečných vyloučení, po kterých jsme hned třikrát inkasovali v oslabení. I tak hráči za předvedený výkon zaslouží pochvalu a příští týden v Bíteši to snad dotáhneme až na body. Děkujeme všem fanouškům za parádní atmosféru, kterou nám vytvořil a celý zápas nás hnali kupředu.

TJ Sokol Březina – SHKM Hodonín – 5:6

Třetiny: 0:0, 2:3, 3:3

Branky: 25. Boček J., 26. Hroudný (Boček, Cívka), 41. Boček J. (Buhaj), 48. Cívka (Buhaj), 52. Boček J. (Hroudný, Cívka) – 29. Polák (Černohous), 31. Sajdl (Kučera, Směřička), 40. Sajdl (Kučera), 44. Kučera (Tomi, Směřička), 50. Janás (Peš, Lidák), 56. Peš (Polesný, Kuba).

Sestava Březina:  Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Cívka, Štěrba, Vlček, Burian, Boček M. –  Boček J. (A), Buhaj, Hroudný, Nováček, Kozel (C), Kousalík, Nevřela, Říčka, Přibyl, Drahovzal.

Sestava Hodonín: Luner (Hanáček) – Polesný, Lidák, Směřička, Tomi, Veselský, Rýpar – Kuba, Peš (A), Janás – Jajcay, Sajdl, Kučera (C) – Černohous, Polák, Venclík – Chalupa, Novotný.

Rozhodčí: Reich – Brzobohatý, Nechvátal. Vyloučení: 7:8  navíc Buhaj (Březina) 5+OK, Kučera (Hodonín) 10 minut, Kuba (Hodonín) 10 minut+OK. Využití: 2:3. Oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely: 24:33

Ostatní zápasy:

Kroměříž – Uh. Hradiště 13:3
Uh. Brod – Boskovice 4:9
Břeclav – Velká Bíteš 5:3
Uh. Ostroh – Blansko neděle
Brumov-Bylmnice – Rosice neděle
Velké Meziříčí – Uničov odloženo

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


8 − six =