Tři body pod vánoční stromeček.

V posledním utkání kalenrářního roku 2018 zavítal na vyškovský stadion poslední tým tabulky, a to tým HC Štika Rosice. Březina měla Rosicím co vracet, protože první vzájemné klání vyhrála Štika 8:3. V dresu Březiny se poprvé v kariéře postavil do branky 18 letý Hynšt. Po jednozápasové stopce se do sestavy vrátil také útočník první formace Buhaj. Sokol tak do utkání nastoupil takřka v nejsilnějším možném složení. V předvánoční čas zavítalo do ochozů vyškovského svatostánku 275 diváků. Jednalo se o nejvyšší návštevu sezóny.

První branku v utkání vstřelil v přesilové hře od modré čáry Pokorný, který přízemní ranou propálil Huzlíka – 1:0. O pět minut později překonal střelou na lapačku Huzlíka Jan Boček – 2:0. Za další dvě minuty se prosazuje opět Jan Boček, který využil přesilovou hru – 3:0. To bylo vše co první třetina nabídla.

V druhé třetině se jako první prosadili hosté, když Hynšta překonal Úlehla – 3:1. O necelou minutu později jsme měli k dispozici další přesilovou hru. V této přesilovce vstřelil svou první branku v utkání obránce Švejda – 4:1. O pět minut později se Jan Švejda prosazuje podruhé v utkání – 5:1. Jan Švejda odehrál výborné utkání, ke dvoum vstřeleným brankám přidal ještě 5 asistencí a celkově zaznamenal 7 kanadských bodů. V jednom utkání, tak zaznamenal více bodů jak v dosavadním průběhu celé sezóny. Tečku za prostředním dějstvím udělal třetí brankou v utkání kanonýr Boček – 6:1. Po této brance odjel hostující brankář Huzlík na střídačku a přenechal místo v brankovišti Čížkovi. Ten do konce druhé třetiny neinkasoval. Po 6 brance se do hry dostali i původně náhradníci Filip Nováček a Miroslav Boček.

Ve třetí třetině Březina přidala další dvě branky. Jako první se v 49. minutě prosadil Ondráček – 7:1. Poslední osmou branku domácích vstřelil Liridon Dupljaku – 8:1. Rosice dokázali ještě jednou snížit, když Hynšta překonal tvrdou střelou Kožár – 8:2.

V utkání jsme byli lepším týmem. Výborným pohybem jsme si dokázali vynutit několik faulů. Z 9 nabídnutých přesilových her jsme dokázali hned 5 využít. Jednu branku jsme přidali ještě v početní nevýhodě. Hráče čeká zasloužená pauza přes vánoční svátky. Tímto přejeme všem hráčům, členům realizačního týmu, fanouškům a sponzorům vesele Vánoce a šťastný nový rok 2019. Našim prvním soupeřem v roce 2019 bude Blansko.

Článek ve Vyškovském deníku

TJ Sokol Březina – HC Štika Rosice  8:2

Třetiny: 3:0, 3:1, 2:1

Branky:  10. Pokorný Petr (Švejda Jan, Buhaj Tomáš), 15. Boček Jan (Buhaj Tomáš, Švejda Jan), 17. Boček Jan (Švejda Jan), 26. Švejda Jan (Boček Jan, Hroudný Daniel), 31. Švejda Jan (Ondráček Filip, Hroudný Daniel), 33. Boček Jan (Švejda Jan, Hroudný Daniel), 47. Ondráček Filip (Švejda Jan), 50. Dupljaku Liridon (Ondráček Filip) – 25. Úleha Tomáš (Svatuška Jiří), 50. Kožár Lukáš (Krejčí Tomáš, Pospíšil Pavel)

Sestava Březina:  Hynšt (Jakubčík) – Pokorný, Švejda, Sedláček (A), Vlček, Štěrba, Cívka, Boček M. – Buhaj, Boček J. (A), Hroudný, Kozel (C), Dupljaku, Kousalík, Ondráček, Nevřela, Dvořák, Nováček

Sestava Rosice: Huzlík, od 33. Čížek –  Rafaj, Úlehla, Viest, Vojáček, Antal, Dobiáš, Dobšák – Hanáček, Kazlepka, Kožár, Pospíšil P., Svatuška, Polzer, Jarolím, Kůst, Krejčí, Galatík, Pospíšil L., Krobauer

Rozhodčí: Goňa – Kociňák, Šmíd. Vyloučení: 7:9. Využití: 5:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 275. Střely: 42:28

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


14 − 10 =