Derby o 6 bodů! Březina zajíždí k prvnímu zápasu v roce 2019 na led devátého Blanska.

K prvnímu utkání v roce 2019 zajíždí Březina na led devátého Blanska. Blansko má před námi v tabulce náskok tří bodů. Půjde tak o důležitý zápas, jak se říká o 6 bodů. Úvodní buly bude vhozeno v sobotu 5. 1. 2019 v 18:00. První vzájemný zápas vyhrálo Blansko 5:2.

Dynamiters Blansko HK

Blanenští hráči se po 17 kolech krajské ligy nachází na 9. místě tabulky s 3 bodovým náskokem na naše mužstvo a 3 bodovou ztrátou na play-off. Blansko má za sebou úspěšný prosinec, ve kterém bodovalo ve 3 ze 4 zápasů. Bodově na prázdno vyšlo pouze v prvním s lídrem soutěže. Velké Meziříčí nasázelo Dynamiters 11 branek a odvezlo si všechny body. V dalším utkání se Blansku povedlo obrat o body druhý tým tabulky. Z Uherského Ostrohu si odvezly dva body za vítězství na nájezdy. I utkání proti Brumovu-Bylnici musely rozhodnout až nájezdy a opět je Blansko zvládlo a zvítězilo. V posledním utkání Blansko prohrálo v Břeclavi v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 20 kanadskými body Michal Drenčko. O dva body méně má Tomáš Jílek. Třetím nejproduktivnějším hráčem je Matouš Král.

TJ Sokol Březina

Březina aktuálně drží 10. místo v tabulce. Velkým problémem, proč Sokol není v tabulce výše je nedisciplinovanost mužstva, a získávání bodů na hřištích soupeřů. Z 19 bodů získala Březina venku pouze 4 body. V prosinci zaznamenala Březina dvě výhry a dvě prohry. Ve 12 brankové přestřelce porazila Břeclav 7:5. Poté přišly dvě prohry o jednu branku. Nejprve na domácím ledě prohrála 6:5 s Hodonínem a poté prohrála ve Velké Bíteši 4:3. V posledním utkání porazila poslední Rosice 8:2. V tomto utkání se premiéry v brankovišti dočkal 18 letý Jiří Hynšt. V utkání zaznamenal hattrick Jan Boček, který je s 18 vstřelenými branky druhý nejlepší střelec ligy. Sedmi kanadskými body se blýskl obránce Jan Švejda. Nejproduktivnější hráč mužstva je Jan Boček. Se 14 kanadskými body mu sekunduje Liridon Dupljaku. Tuto dvojici následuje shodně se 12 body hned čtveřice hráčů, a to Adam Kozel, Filip Nováček, Daniel Hroudný a Tomáš Buhaj.

Sestavy z minulého utkání

Dynamiters Blansko HK: Šenk (Vlach) – Pilát, Němec, Jakubec, Antoňů „C“, Hanzlík, Sedláček – Král, Drenčko, Vítek, Berka, Grünwald, Hussein, Jílek, Antal, Novosad, Šála

TJ Sokol Březina: Hynšt (Jakubčík) – Pokorný, Švejda, Sedláček (A), Vlček, Štěrba, Cívka, Boček M. – Buhaj, Boček J. (A), Hroudný, Kozel (C), Dupljaku, Kousalík, Ondráček, Nevřela, Dvořák, Nováček

Rozhodčí

Hübl – Smetková, Tkáč

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


three × one =