Ve vyhroceném derby jsme neuspěli.

K prvnímu utkání roku 2019 zajížděla Březina na led tabulkového souseda z Blanska. Derby a také malá vzdálenost od Březiny naznačovalo, že se na utkání vydá početná skupina březinských fanoušků. V sestavě lodivoda březinské střídačky Křivinky chyběli zranění Nováček a Vlček, ale také další hráč základní sestavy Nevřela.

Hned v prvním střídání prvního útoku byl vysokou holí zasažen do obličeje Hroudný. Krvavé zranění v jeho obličeji znamenalo čtyřminutovou přesilovou hru. Ta mohlo určit obraz celého utkání, proměněná přesilovka by mužstva výrazně povzbudila. Bohužel jsme se za celou dlouho přesilovku téměř nedostali do útočné třetiny. A tak trestali domácí, když se v 6. minutě prosadil nejproduktivnější hráč Dynamiters Drenčko – 1:0. To byl jediný gólový zápis první třetiny. Od poloviny první třetiny začalo přibývat vyloučených hráčů, a to zejména na straně domácích, kteří po každém vyloučením dlouze protestovali u rozhodčích. Za tyto protesty si v pozdějším průběhu utkání vysloužili několik osobních trestů. K z dlouhavým protestům nemuselo vůbec docházet, kdyby si hlavní rozhodčí dokázal zjednat větší respekt. Kvůli nekončícím a opakujícím se protestům se utkání hrálo 2 hodiny a 45 minut.

Po 50 vteřinách druhé části zvýšili domácí na rozdíl dvou branek, když se prosadil Jílek – 2:0. Ve druhé třetině se naše hra o proti první části zlepšila. Hráli jsme několik početních výhod, dokonce jsme měli k dispozici dvě přesilové hry 5 proti 3, ale většinou z nich žádná velká branková příležitost nebyla. V 27. minutě snížil střelou od modré Pokorný – 2:1. Do kabin se šlo za stavu 2:1 a bylo zaděláno na zápletku.

Celý zápas jsme se trápili v koncovce. Jakoby hráči všechny gólové střely vypotřebovali v posledním utkání proti Rosicím, kdy vstřelili osm branek. Střeleckou smůlu a vytoužené vyrovnání vystřelil kapitán Kozel – 2:2. V ten moment jsme byli lepším týmem a nadechovali jsme se po obratu. O dvě minuty později vstřelil laciný gól domácí 51 letý veterán Vítek, který prostřelil Jakubčíka mezi betony – 3:2. Jakubčík si odpustek koupil o tři minuty později, když stejnému hráči chytl trestné střílení, které bylo nařízeno po faulu Švejdy. Švejda ještě stihl v 59. minutě dostat trest na 5 minut + do konce utkání za faul loktem. V čase 59:27 vybruslil zpoza branky Grünwald a střelou pod horní tyč pečetil výsledek utkání – 4:2.

Bohužel prohrou se nám vzdálilo jak deváté místo, tak i play-off. Na osmé postupové místo ztrácíme 6 bodů. Děkujeme všem skvělým fanouškům, kteří nás do Blanska přijeli podpořit. Bez vás by byl stadion poloprázdný a bylo na něm ticho jako v hrobě. Příští týden nás na domácím ledě čeká utkání s Uničovem.


Dynamiters Blansko HK – TJ Sokol Březina 4:2

Třetiny: 1:0, 1:1, 2:1

Branky:  6. Drenčko (Sedláček), 21. Jílek (Král), 53. Vítek, 59. Grunwald – 28. Pokorný (Boček J., Dupljaku), 51. Kozel (Pokorný, Boček J.)

Sestava Blansko:  Šenk (Vlach) – Sedláček, Jakubec, Pilát, Němec, Antoňů, Hanzlík, Král, Drenčko, Vítek, Berka, Hussein, Grünwald, Novosad, Jílek, Antal, Šála
Sestava Březina:  Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Švejda, Sedláček (A), Cívka, Štěrba, Burian, Boček M. – Buhaj, Boček J. (A), Hroudný, Kozel (C), Dupljaku, Kousalík, Ondráček, Malíř, Dvořák, Drahovzal

Rozhodčí: Hübl – Smetková, Tkáč. Vyloučení: 14:10 navíc Němec OT a OK, Král OT, Antoňů OT (všichni Blansko) – Švejda 5+OK (Březina). Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 325. Střely: 29:34




Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


15 − 10 =