Sokol versus Orel, to je náplň prvního domácího utkání v roce 2019.

V prvním domácím utkání kalendářního roku 2019 hostí Březina pátý Uničov. Utkání se hraje v sobotu 12. 1. tradičně v 17 hodin. První vzájemný duel vyhráli uničovští orli 4:2.

TJ Sokol Březina

Březina vstoupila do nového roku vyhroceným derby na ledě tabulkového souseda. Utkání proti Blansku, ve kterém rozhodčí rozdal přes 130 trestných minut Sokol prohrál 4:2. Touto porážkou se mu Blansko vzdálilo na 6 bodů a poslední postupové místo do play-off na 7 bodů.

„Sportovní život jde dál, neděláme z toho tragédii. Už jsem říkal, že už v této fázi máme uhráno víc, než jsme předpokládali. A play-off? Nemyslím si, že tohle bylo klíčové utkání. Pro nás je z tohoto pohledu klíčový v podstatě každý zápas. Ale sezona je pořád ještě dlouhá, zbývá osm zápasů. Jsou překvapivé výsledky. Uvidíme, jak se to všechno nakonec vyvine. Myslím si, že můžeme sbírat body a postupně se dotáhnout někam výš,“ okomentoval porážku pro Vyškovský a Blanenský deník trenér Křivinka.

Produktivitě mužstva nadále vévodí Jan Boček, který je navíc s 18 branky na děleném druhém místě tabulky střelců. Druhou pozici drží Liridon Dupljaku. O třetí pozici se s 13 kanadskými body dělí Adam Kozel a Petr Pokorný, který na tento bodový zisk potřeboval pouze 8 utkání.

HC Uničov

Uničov se po 18 kolech nachází na 5. místě tabulky se ziskem 29 bodů. V posledním utkání roku 2018 čekal Orli souboj s Brumovem-Bylnicí. Podle papírových předpokladů jasná záležitost. Jenže hosty trápí rozsáhla marodka. Pro utkání měl Uničov k dispozici jen 8 zdravých hráčů. Do hry tak musel nastoupit i trenér a hráč, který ještě není zcela fit po zranění. Na listině zraněných se nachází také brankařská jednička Sedlář a i jeho dvojka Axman.

Už v průběhu první poloviny sezóny opustil Uničov jeden z klíčových hráčů Čuřík, který podepsal profesionální smlouvu s Šumperkem, který vévodí východní skupině druhé ligy. Vinou těchto zranění Uničov, který hrál v 10 hráčích do pole prohrál v Brumově 8:2. Před pár dny přišla další rána pro Uničov. Webové stránky klubu oznámili, že nejproduktivnější hráč týmu Lubomír Korhoň, který v loňské sezóně vyhrál kanadské bodování celé soutěže, odchází do 2. anglické ligy. V prvním utkání v roce 2018 už se tak Uničov musel obejít bez svého kapitána a lídra. I přes tuto ztrátu potvrdil na domácím ledě roli favorita a porazil Břeclav.

Kanadské bodování mužstva vede výše zmíněný Korhoň, který už svou bodovou sbírku na více než 29 bodů nerozšíří. Na druhém místě je s 21 body Tomáš Sršeň a na třetím místě Lukáš Dobrý.

Sestavy z minulého utkání

TJ Sokol Březina: Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Švejda, Sedláček (A), Cívka, Štěrba, Burian, Boček M. – Buhaj, Boček J. (A), Hroudný, Kozel (C), Dupljaku, Kousalík, Ondráček, Malíř, Dvořák, Drahovzal

HC Uničov: Pospíšil – Paška, Halouska, Fekiač, Navrátil L., Kolovratník – Kratěna, Žajgla „C“, Beier, Šímo, Duba, Sršeň, Klíč, Gerhát

Rozhodčí

Kučera Jakub – Brzobohatý Patrick, Husák Radek

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


three × one =