Uničov odjíždí z Vyškova s desítkou.

V prvním domácím utkání v roce 2019 zavítal na vyškovský zimní stadion Uničov, který se před utkáním nacházel na pátem místě tabulky. Březina nastoupila do utkání v kombinované sestavě. Trenérovi nebyli k dispozici hráči základní sestavy jako Jan Boček, Filip Dvořák nebo Radek Nevřela.

Lepší úvod utkání si hráči se Sokolem na hrudi nemohli přát. Při prvním střídání první formace překonal hostujícího brankáře Hroudný – 1:0. O dvě minuty později bylo ještě veseleji, když šibenici hostující klece vymetl Ondráček – 2:0. Zkušený tým hostů nesložil zbraně a během jedné minuty v polovině třetiny vyrovanl skóre, když se prosadil kapitán Žajgla a Sršeň – 2:2. Už za 14 vteřin vrátil vedení domácím Sedláček, který překonal hostujícího brankáře Pospíšila nahozením z půlky hřište – 3:2. Od úvodu utkání jsme měli výborný pohyb a mnoho šancí v útočném pásmu. Mužstvu se povedl až neuvěřitelný kousek. Odehrál celou jednu třetinu bez jediného vyloučení.

Ve druhé třetině jsme pokračovali v bruslivém, útočném a především disciplinovaném hokeji. Jako první se v druhé dvacetiminutovce prosadil Duplajku – 4:2. Ve 31. minutě se své první branky v sezóně dočkal Kousalík, který za bezmocného brankáře doklepl přesnou nahrávku Sedláčka – 5:2. O minutu později vymetá šibenici Dupljaku, který zvyšuje na 6:2. Poslední branku druhé třetiny přidal nejzkušenější hráč Březiny Pokorný, který v oslabení zvyšoval už na 7:2.

Po 46 vteřinách závěrečné periody skóruje podruhé v utkání Hroudný, který v utkání zaznamenal celkem 5 bodů – 8:2. Další branku přidává původně náhradník Drahovzal, který se za rozhodnutého stavu dostal do hry. Puk propadl brankáři mezi tělem a tyčkou do branky – 9:2. Za hosty snižuje na rozdíl šesti branek jejich nejlepší hráč Sršeň – 9:3. Desátou branku vstřelil hráč číslo 10. Buhaj překonal brankáře přízemní střelou – 10:3.

Výborný výkon celého týmu. Poprvé v sezóně jsme nebyli vylučování za zbytečné fauly a řeči k výkonu rozhodčího. Disciplinovaný výkon nesl ovoce a po skalpu Boskovic a Velkého Meziříčí porážíme na domácím ledě dalšího favorita celé ligy, a to Uničov. Vítězstvím jsme snížili ztrátu na příčky zaručující play-off na 4 body. Příští týden nás čekají dvě utkání ve dvou dnech. V pátek hrajeme v Boskovicích a v sobotu hostíme Uherské Hradiště.

TJ Sokol Březina – HC Uničov 10:3

Třetiny: 3:2, 4:0, 3:1

Branky:  1. Hroudný (Dupljaku), 3. Ondráček (Štěrba, Malíř), 11. Sedláček (Vlček, Kousalík), 24. Dupljaku, 31. Kousalík (Sedláček, Vlček), 32. Dupljaku (Hroudný), 37. Pokorný (Hroudný, Švejda), 41. Hroudný (Dupljaku, Pokorný), 48. Drahovzal (Cívka), 55. Buhaj (Pokorný, Hroudný) – 10. Žajgla (Klíč, Sršeň), 11. Sršeň (Beier, Paška), 50. Sršeň

Sestava Březina:  Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Švejda, Sedláček (A), Vlček, Štěrba, Boček M. – Buhaj, Dupljaku, Hroudný, Kozel (C), Kousalík, Cívka, Malíř, Nováček, Ondráček, Drahovzal

Sestava Uničov: Pospíšil (Urban) – Paška (A), Kolovratník, Fekiač, Pastorek, Halouska, Navrátil – Beier, Sršeň, Kratena, Šimo, Klíč, Žajga (C)

Rozhodčí: Kučera – Brzobohatý, Husák. Vyloučení: 4:4 Využití: 0:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 180. Střely: 50:24.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


11 + one =