Uherský Brod jsme na domácím ledě porazili 4:1.

Los 23. kola přivedl na vyškovský led Uherský Brod, který drží poslední postupové místo do play-off. Do utkání nemohl nastoupit disciplinárně potrestaný Nováček a zraněný Švejda. Poprvé se od 5. kola objevil v sestavě obránce Křípal.

První třetina nebyla vůbec podle představ březinských hráčů. Uherský Brod měl lepší pohyb a vytvářel si jednu šanci za druhou. Domácí si moc šancí nevypracovali. Jakubčík v brance pochytal všechny šance hostů i s pomocí Vlčka, který ho jednou musel zastoupit, a do kabin se šlo díky bohu za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vstoupili domácí, tak jak chtěli hrát od začátku. Rychlý útočný hokej a častá střelba na soupeřovu klec. Naše hra sklidila ovoce ve 28. minutě, když bekhendovým zakončením překonal hostujícího brankáře Jan Boček – 1:0. Za pět minut zvýšil na 2:0 Malíř, který nahrával na zadní tyč Dvořákovi, ale puk srazil za záda svého brankáře obránce. Bohužel minutu před koncem prostředního dějství vstřelil Spartak gól do šatny zásluhou kapitána Gureňe – 2:1. Na drama do poslední části tak bylo zaděláno. Ve druhé třetině schytal ránu pukem do obličeje David Vlček a po nepříjemném krvavém zranění ze zápasu musel odstoupit. Jeho místo v sestavě zaujmul pro zbytek zápasu Křípal

Ve třetí třetině vypadal obraz hry podobně jako v třetině druhé. Větší klid nám přinesla třetí branku ve 46. minutě. V přečíslení dva na jednoho předložil Buhaj perfektní nahrávku Janu Bočkovi, a ten zaokrouhlil svůj střelecký účet na 20 – 3:1. Hosté měli na konci možnost přesilové hry, kterou umocnili odvoláním brankáře. Vstřelit branku se jim nepovedle, naopak do jejich odkryté klece dovezl puk Dupljaku a pečetil výsledek utkání na 4:1.

Díky našemu vítězství a prohře Blanska jsme se dotáhli na poslední postupové místo, které drží právě Uherský Brod na rozdíl 7 bodů. Příští týden nás čeká dohrávka s Uherským Hradištěm a zápas na ledě lídra soutěže z Velkého Meziříčí.

TJ Sokol Březina – HC Spartak Uherský Brod 4:1

Třetiny: 0:0, 2:1, 2:0

Branky: 28. Boček J. (Hroudný), 33. Malíř (Štěrba), 46. Boček J. (Buhaj), 60. Dupljaku – 39. Gureň (Mikulec, Kubiš)

Sestava Březina: Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Burian, Sedláček (A), Vlček, Štěrba, Cívka, Křípal – Buhaj, Boček J. (A), Hroudný, Kozel (C), Dupljaku, Kousalík, Malíř, Dvořák, Ondráček, Boček M.

Sestava Uherský Brod: Málek (Chovanec) – Vosátko, Gureň (C), Heča, Kubiš, Kužílek, Tomek – Bařinka, Budil, Bujáček, Mikulec, Klusák, Vaněk, Dvořáček, Vaculín (A), Hlaváč, Pavlůsek

Rozhodčí: Honza, Maťašovský – Viskot, Brzobohatý. Vyloučení: 7:5 navíc Budil 5+Ok a Klusák OT (oba Uherský Brod). Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 200. Střely: 43:27

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


two × 3 =