V dramatickém utkání jsme porazili Břeclav.

Druhou polovinu základní části jsme odstartovali domácím utkáním s břeclavskými lvy. V prvním vzájemném utkání jsme v září na břeclavském stadionu brali dva body za výhru v prodloužení. První start v našem dresu si připsal útočník Filip Ondráček. Kvůli zranění ruky trenérovi nebyl k dispozici centr elitní lajny Jan Boček.

Ve 4. minutě hry se vedení ujal soupeř, když se prosadil Zháňal – 0:1. Srovnat krok se podařilo již zmiňovanému Ondráčkovi, který před brankářem ztečoval střelu Forala – 1:1. Břeclav si vedení vzala okamžitě zpět, druhou branku v utkání vstřelil Zháňal – 1:2. Ve 12. minutě se do útoku vydal obránce Švejda, který střelou od levého mantinelu vyrovnal skóre – 2:2. V 18. minutě jsme šli poprvé do vedení. Martinčáka v bráně překonal Buhaj – 3:2. To ovšem nebylo vše co už tak gólově bohatá první třetina nabídla. V 19. minutě na 3:3 srovnal hostující Lenkovič.

V druhé části dokázala Břeclav odskočit po brankách Klimoviče a nejlepšího střelce soutěže Gabrišky na dvoubrankový rozdíl – 3:5. To z břeclavské strany bylo vše a dále již skórovali pouze hráči v černých dresech se sokolem na hrudi. Ve 33. minutě se prosadil kapitán Kozel – 4:5. O dvě minuty později vyrovnává na 5:5 při absenci Bočka centr první formace Nováček. Tím končí druhé dějství hry.

Hostující trenér Bartal posílá od začátku třetí třetiny do branky Krále, který střídá Martinčíka. Dlouho se hraje bez branek, i když brankových příležitostí měla obě mužstva nespočet. Tři minuty před koncem hosté chybují a do úniku se dostává Buhaj, který překonává Krále a vstřílí svůj druhý gól v zápase – 6:5. Hosté v závěru hrají bez brankáře a vytváří si tlak. Všechny pokusy lvů likviduje Jakubčík. Veškeré naděje hostů na body ukončuje Kozel, který trefuje téměř přes celé kluziště prázdnou branku – 7:5.

Máme za sebou velice těžké a důležité utkání. Břeclavi odskakujeme v tabulce na rozdíl 7 bodů. Dostáváme se na 10. místo s dvoubodovým náskokem na Uherské Hradiště. Na play-off nyní ztrácíme 6 bodů. Příští týden opět na domácím ledu přivítáme soupeře ze špičky tabulky, tým SHKM Hodonín. Tomu jsme na jeho ledě dokázali ukrást cenný bod za prohru v prodloužení.

 

Článek ve Vyškovském deníku

 

TJ Sokol Březina – HC Lvi Břeclav – 7:5

Třetiny: 3:3, 2:2, 2:0

Branky: 8. Ondráček F. (Foral, Nevřela), 12. Švejda (Pokorný), 18. Buhaj (Pokorný, Hroudný), 33. Kozel (Kousalík, Sedláček), 35. Nováček, 56. Buhaj, 59. Kozel (Sedláček) – 4. Zháňal (Lenkovič, Klimovič), 9. Zháňal (Lenkovič, Zugar), 19. Lenkovič (Zháňal), 25. Klimovič (Gondor), 30. Gabriška (Průdek, Lenkovič)

Sestava Březina:  Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Švejda, Sedláček (A), Vlček, Štěrba, Foral – Buhaj, Hroudný, Kozel (C), Dupljaku, Kousalík, Nevřela, Nováček, Ondráček, Přibyl, Boček M.

Sestava Břeclav: Martinčík, od 40. minuty Král – Dora, Zugar, Papp, Gondor, Zajíček – Juránek, Průdek, Gabriška, Abazaj, Nešpor, Lenkovič, Sedláček, Klimovič, Zháňal

Rozhodčí: Kohoutek – Bernard, Piskoř. Vyloučení: 6:7 navíc Dupljaku (Březina) TH. Využití: 2:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 140.

Ostatní zápasy:

SHKM Hodonín – HC Uherské Hradiště 12:1

HC Štika Rosice – Hokej Uherský Ostroh 3:5

HC Spartak Velká Bíteš – HC Brumov-Bylnice 7:1

Dynamiters Blansko HK – HHK Velké Meziříčí 3:11

SKMB Boskovice – HK Kroměříž 6:2

HC Uničov – HC Spartak Uherský Brod 3:2 PP

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


6 − five =