Velmi dobrý výkon na body nestačil. B-tým zvítězil na nájezdy.

Po vánoční pauze, ve které jsme měli pouze jeden trénink, jsme odehráli první utkání v kalendářním roce 2020. Soupeřem nám byl Uherský Brod, který je v tabulce na 7. místě. První vzájemné utkání vyhráli Broďané 4:3.

Na branky bohatou úvodní třetinu odstartoval už v první minutě hostující Mikulec. V 7. minutě hry snížil Jarolím. Spartaku vrátil dvoubrankové vedení Kotek. Po třetí inkasované brance z 6 střel se Hynšt poroučel na střídačku. Po minutě účinkování na ledě lovil puk ze sítě také Jakubčík, kterého bekhendovou střelou nad vyrážečku překonal podruhé v zápase skórující Mikulec. S Březinou to vypadalo zle. Naštěstí za minutu korigoval skóre Byrtus. Za konečného stavu 2:4 se šlo poprvé do šaten.

Brod vědom si svého vedení se ve zbytku utkání zatáhl do obrany a snažil se bránit vedení. Do útoku se při rovnovážném stavu hráčů na ledě dostával jen příležitostně. Domácí soupeře jednoznačně přestříleli, dvakrát hostujícímu brankáři pomohla branková konstrukce. Dupljaku měl k dispozici trestné střílení po té co byl sám v úniku faulován, ale na zkušeného Málka nevyzrál. Druhá třetina žádnou branku nepřinesla. A ta třetí začala v podobném duchu jako druhá. Sokol se aktivně hnal za snížením a vyrovnáním. To se povedlo až v 51. minutě po střele Bočka, který snížil na rozdíl jediné trefy. V závěru utkání tlak domácích sílil. Zastupující kapitán Pokorný jel dokonce sám na brankáře.

„Je to škoda a mrzí mě to. Chtěl jsem to vystřelit jinak, než to vyšlo. Na vyrážečku k tyčce, bohužel už trošku chyběly síly, abych to zakončil tak, jak jsem chtěl,“ okomentoval svůj únik pro Vyškovský deník. Vyrovnat se pravděpodobně podařilo Jarolímovi. Po dlouhé konzultaci s čárovými rozhodčími však hlavní sudí rozpažil. V samém závěru zkusil domácí tým hru bez brankáře, ale ní v ní k vyrovnání nedošlo.

„Trenér by po prohraném zápase neměl být spokojený, ale dnes náš výkon na zisk nějakých bodů určitě byl. Bohužel, náš zápasový scénář se opakuje už poněkolikáté. Soupeře přestřílíme, ale body z toho nejsou. Dnes na střely 48:18 a co z toho…,“ ulevil si březinský lodivod Apostolidis po konci utkání.

Citace převzaty z https://vyskovsky.denik.cz/hokej_region/z-domaci-tvrze-se-stala-zricenina-brezina-prohrala-na-svem-lede-poosme-v-rade-20200105.html

TJ Sokol Březina – HC Spartak Uherský Brod 3:4

Třetiny: 2:4, 0:0, 1:0

Branky: 9. Jarolím (Švejda, Pokorný), 15. Byrtus (Cívka), 51. Boček (Švejda, Hroudný) – 1. Mikulec (Kužílek), 7. Stiksa (Kužílek, Hlaváč), 13. Kotek, 14. Mikulec (Stiksa)

Sestava Březina: Hynšt (od 13. Jakubčík) – Pokorný (C), Švejda, Beutl, Štěrba, Cívka, Sedláček (A) – Beneš, Boček (A), Hroudný, Jarolím, Dupljaku, Buhaj, Nevřela, Byrtus, Ondráček

Sestava Uherský Brod: Málek (Stojar) – Kužílek, Budil, Uhříček, Vanšk, Mojžíš, Tomek, Heča, Klusák (C), Kubiš, Kotek, Pavlůsek, Hladiš, Mikulec, Bařinka, Hlaváč, Bujáček, Stiksa

Rozhodčí: Kohoutek – Paulík, Strýček. Vyloučení: 5:5 navíc Stiksa (Uherský Brod) OT . Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely: 40:18.

TJ Sokol Březina „B“ – TJ Rájec-Jestřebí 4:3 po samostatných nájezdech

Branky: Svoboda 2x, Boháček D., rozhodující nájezd Buhaj

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


15 − 6 =