Z Břeclavi vezeme dva body za výhru 4:3 po prodloužení.

 

K úvodnímu utkání Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína jsme cestovali do Břeclavi. Pro nás úplně první zápas v této soutěži v historii. Soupeř zahajoval svou 4. sezónu v této soutěži. Loni břeclavští skončili těsně před bránami play-off. Do Břeclavi nás přijel podpořit velký počet fanoušků. Za vážení cesty a podporování moc děkujeme. Trenér Křivinka se musel v utkání obejít bez dvou klíčových hráčů – Boček a Dupljaku. V první třetině jsme příliš hokejového umění nepředvedli. Soupeř byl aktivnější a měl řadu šancí. V 9. minutě se brankou kapitána Klimoviče ujal vedení. 15 vteřin před koncem třetiny skončila za Holubem tečovaná střela Zháňala – 2:0. Trenér v kabině vyjádřil nespokojenost s předváděnou hrou, provedl jednu změnu v sestavě a šlo se na druhou třetinu. Na ledě jsme mohli vidět úplně jiné mužstvo. Začaly přicházet brankové příležitosti. Byli jsme lepším týmem a hnali se za snížením. Ve 28. minutě se po přesné přihrávce Dvořáka prosadil Čtvrtníček – 2:1. V honbě za vyrovnáním nás srážely častá vyloučení. V dvojitém oslabení při hře 3 na 5 dokázal vyrovnat Buhaj – 2:2. Do druhé sirény se již skoré neměnilo. Ve třetí třetině skóre na naši stranu otočil Hroudný – 2:3. Vedení jsme do konce bohužel neudrželi a 6 minut před koncem vyrovnal domácí Lenkovič – 3:3. Po krátké pauze následovalo prodloužení 3 na 3. Velkou šanci na rozhodnutí měli domací, když jejich útočník jel sám na Holuba, ten ho však vychytal. V poslední minutě o naší výhře rozhodl kapitán Kozel, který obloučkem přehodil brankáře – 3:4. Z břeclavského ledu si tak odvážíme dva body do tabulky. Příští týden nás čeká nováček soutěže Hodonín, který svým kádrem budí respekt. O síle mužstva se již mohlo přesvědčit Uhreské Hradiště, které s ním prohrálo 2:14.

 

HC Lvi Břeclav – TJ Sokol Březina    3:4 po prodloužení

Třetiny: 2:0, 0:2, 1:1 – 0:1

Branky: 9. Klimovič (Sedláček), 20. Zháňal (Klauda, Lenkovič), 54. Lenkovič (Zháňal, Průdek) – 28. Čtvrtníček (Dvořák, Sedláček), 39. Buhaj, 47. Hroudný (Nováček, Kozel), 65. Kozel (Sedláček)

Sestava Břeclav: Král (Foukal) – Dora, Zugar, Gondor, Klauda „A“ – Klimovič „C“, Abazaj, Viest, Sedláček, Gabriška, Hrbatý „A“ Lenkovič, Průdek, Zháňal

Sestava Březina: Holub (Hynšt) – Sedláček „A“, Švejda, Vlček, Štěrba, Cívka, Jirůšek – Buhaj, Dvořák, Čtvrtníček, Kozel „C“, Nováček, Drahovzal, Malíř, Kousalík, Hroudný

Rozhodčí: Lidák – Šobáň, Nikl. Vyloučení: 12:16 navíc Kousalík 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 153.

Výsledky ostatních zápasů:

HK Kroměříž – SKMB Boskovice 3:4 PP

HC Spartak Uherský Brod – HC Uničov 2:3

HHK Velké Meziříčí – Dynamiters Blansko HK 4:2

HC Uherské Hradiště – SHKM Hodonín 2:14

Hokej Uherský Ostroh – HC Štika Rosice 3:1

HC Brumov-Bylnice – HC Spartak Velká Bíteš 5:7

1 komentář

  1. První zápas sezóny byl vynikající, opravdu se bylo na co dívat. Obrat z 2:0 na 2:3 – úžasný. Fanoušci v hojném počtu, a věřím, že bude líp:-) A největší pochvala patří gólmanovi(Holub). Dovětek…..jo to půjde, opravdu silnej tým. A fans se semknout dohromady…..šály, vlajky, chorály……Březina Forever.

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


two × 1 =