Z bítešského ledu se vracíme s prázdnou.

K dalšímu utkání jsme zajížděli na led Velké Bíteše. Na domácí hájící jednu z posledních pozic zaručující play-off jsme ztráceli 6 bodů. V tomto utkání jsme chtěli ztrátu snížit. Do sestavy se po disciplinárním trestu vrátil Dupljaku, naopak jednozápasový trest nepustil do hry Buhaje.

Do utkání na mrazivém stadionu jsme vstoupili aktivně a už od začátku jsme si vytvářeli šance. To vyústilo v 7. minutě k vedoucí brance, kterou po vyhraném buly Nevřely vstřelil Štěrba – 0:1. O minutu a půl později srovnal domácí nejproduktivnější hráč Račický – 1:1. Domácí otočili skóre v 15. minutě, kdy je do vedení poslal Adam Šidák – 2:1. Dvoubrankové vedení Spartaku vystřelil v 18. minutě Bednář – 3:1.

Ve druhé třetině jsme byli lepším týmem. Vypracovali jsme si několik velkých příležitostí ke skórování. Za zmínku stojí dvě šance Nováčka, který střílel dvakrát do odkryté klece, oba pokusy nakonec domácí brankář Alexa zneškodnil. Druhé dějství změnu stavu nepřineslo, a tak se do kabin šlo za stavu 3:1 pro domácí.

V 44. minutě zvyšuje na 4:1 Biolek. Březina se však nevzdává a hraje vabank. V 50. minutě se dokázal prosadit Nováček, který snižuje na rozdíl dvou branek – 4:2. Další velkou šanci na snížení měl Kozel, který zachytil soupeřovu rozehrávku, vypálil z prostoru v mezikruží, ale Alexu v bráně nepřekonal. V 54. minutě se po nahrávkách Kozla a Jana Bočka prosadil Vlček – 4:3. V závěru zkoušíme hru bez brankáře, která ke gólu nevedla. Naopak výhru mohli zpečetit domácí, ale puk trefil pouze tyčku odkryté branky.

Opět jsme se nevyvarovali zbytečným faulům a vyloučením. Jejich bránění nás stálo mnoho sil, které nám v závěru chyběli. Bohužel nám chybělo také trohu štěstí v koncovce. Na soupeřovu branku jsme vystřelili celkem 38 pokusů. Z tolika střel jsou tři branky málo. Příklad toho, že nám v zakončování nepřálo štěstí je například to, že Dupljaku trefil domácího brankáře čtyřikrát do masky.

V příštím utkání, které bude poslední v kalendářním roce 2018 nás čekají poslední Rosice. Nebude se jednat o lehké utkání. Vzpomeňte na první letošní utkání v Rosicích, kde jsme prohráli vysoko 8:3.

 

HC Spartak Velká Bíteš – TJ Sokol Březina – 4:3

Třetiny: 3:1, 0:0, 1:2

Branky: 9. Račický (Bednář, Grman), 15. Šidák A. (Šidák M.), 18. Bednář (Račický, Lang), 45. Biolek (Michálek, Trnka) – 7. Štěrba (Nevřela), 51. Nováček (Malíř), 54. Vlček (Kozel, Boček J.)

Sestava Velká Bíteš: Alexa (Bartošek) – Věžník, Grman, Rosendorf (A), Šidák A., Novák, Trnka – Bednář, Lang, Biolek, Šidák M. (C), Michálek, Račický, Florek, Bustin.

Sestava Březina:  Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Švejda, Štěrba, Vlček, Sedláček (A), Foral, Boček M. –  Boček J. (A), Kousalík, Hroudný, Nováček, Kozel (C), Dupljaku, Nevřela, Dvořák, Malíř.

Rozhodčí: Brzobohatý – Karpíšek, Šujfer. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely: 29:38

Ostatní zápasy:

HC Štika Rosice – HC Lvi Břeclav 6:5 pp

SKMB Boskovice – HHK Velké Meziříčí 2:5

Dynamiters Blansko HK – HC Brumov-Bylnice 4:3 sn

HC Uherské Hradiště – HC Spartak Uherský Brod 4:6

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


three × 1 =