Povinné vítězství proti Rosicím.

V úvodním domácím utkání hostili hráči březinského Sokola Rosice, loňský nejhorší tým celé soutěže. Soupeř před sezónou začal spolupracovat s juniorským týmem Techniky Brno a univerzitním týmem HC Masaryk University. Domácí trenér Křivinka neměl k dispozici dva klíčové hráče loňské sezóny Bočka a Dupljaku. Citelná ztráta je také zranění Tomáše Buhaje.

Na vyškovském stadioně se nehrál žádný pěkný hokej. Přesto si fanoušci Sokolů mohli v úvodním dějství třikrát zakřičet gól, když se trefili Pokorný, Ondráček a těsně před sirénou kapitán Kozel. Jedinou trefu hostů měl na svědomí v první třetině Pospíšil.

Ve druhé časti hry domácí hráči nevyužili žádnou z velkého počtu šancí, a tak s výsledkem zahýbala Štika, když na jednobrankový rozdíl snížil kapitán Krejčí.

Březina si vítězství zajistila dobrým nástupem do závěrečné třetiny, když se už po 17 vteřinách prosadil poprvé v dresu se sokolem na hrudi Filip Beneš. Poslední branku domácích vstřelil Kozel. Hosté v závěru dokázali v přesilovce 4 na 3 ještě jednou snížit, a to zásluhou Kučery.

TJ Sokol Březina – HC Štika Rosice 5:3

Třetiny: 3:1, 0:1, 2:1

Branky: 7. Pokorný (Kousalík, Ondráček), 16. Ondráček (Byrtus, Kousalík), 19. Kozel (Jakubčík), 41. Beneš (Pokorný, Švejda), 47. Kozel (Dvořák, Račický) – 17. Pospíšil (Říčka), 36. Krejčí (Kožár), 58. Kučera (Krejčí, Dobiáš)

Sestava Březina: Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Švejda, Vlček, Beutl, Štěrba, Cívka, Branžovský – Beneš, Václavík, Hroudný, Kozel (C), Dvořák, Račický, Ondráček, Kousalík, Byrtus, Jarolím, Malíř, Weiss

Sestava Rosice: Čížek – Pospíšil, Úlehla, Kučera, Dobiáš, Šujan, Krobauer, Krejčí, Kožár, Svatuška, Malý, Říčka, Kůst, Vlašín, Svatuška

Rozhodčí: Netopil – Strýček, Chramosta. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely: 39:31



Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


4 × four =