B-tým Březiny v sobotu vstoupí do Okresního přeboru.

Po roční pauze bude mít březinský hokej zastoupení v Okresním přeboru. V soutěži, do které se pro sezónu 2019/2020 přihlásilo 7 mužstev, nebude chybět ani Březina. Březinský B-tým bude zápasit s těmito týmy: TJ Rájec-Jestřebí, HC Veverská Bítýška, TJ Sokol Černá Hora, Rytíři Blansko, Spartak Adamov, z.s. a TJ Tatran Hrušky. Když Sokol hrál tuto soutěž naposledy v sezóně 2017/2018, dopadlo to nejlépe jak mohlo, ziskem mistrovského titulu.

A jak bude vypadat soupiska béčka? „V týmu bude velká část hráčů, která už za Březinu hrála okres, když jsme ho vyhráli. Kvůli práci, škole a u těch starších kvůli rodině nemůžou dvakrát týdně trénovat a o víkendu jet na zápas. V týmu je i pár mladých kluků, kteří hokej závodně nikdy nehráli a doteď chodili na led jen s amatéry. V neposlední řadě nás můžou doplnit hráči, co se nevejdou do sestavy áčka,“ objasňuje Filip Nováček, který má zrod mužstva na svědomí.

Všichni týmy v rámci základní části odehrají 12 utkání. Po skončení základní části týmy, které skončí na nepostupových místech do play-off, tedy na 5. – 7. místě odehrají skupinu o umístění. Každý odehraje jedno utkání s každým, tedy další dva zápasy. Do tabulky této skupiny si 5. tým základní části přenese 3 body, 6. tým 2 body a 7. tým 1 bod. Týmy na prvních čtyřech pozicích odehrají semifinále na dva zápasy. Vítězové odehrají finále na jeden zápas, utkání o 3. místo se bude hrát taktéž jen jedno. Drtivá většina zápasů se bude hrát na zimním stadioně v Blansku. Po domluvě obou klubů se můžou zápasy hrát i na jiných stadionech, např. v Boskovicích či Vyškově.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


one × 4 =