Proti druhému Uherskému Brodu jsme prohráli těsně 4:3.

Los soutěže nás v 5. kole zavedl na led zatím druhého Uherského Brodu, který prohrál jen se silným Velkým Meziříčím. Soupeř budil respekt zejména velkou produktivitou. V úvodních 4 kolech vstřelil 28 branek, tedy průměrně 7 branek na utkání.

A byl to právě domácí Uherský Brod, který do utkání vstoupil velmi aktivně a už od úvodního buly naší obraně zatápěl. Už v čase 1:24 šel domácí Spartak zásluhou Stiksy do vedení. Domácí byli v úvodní třetině jasně lepší, vypracovávali si jednu šanci za druhou. Naštěstí buď nedokázali trefit odkrytou bránu nebo zasáhl dobře chytající Jakubčík, který nás několikrát během utkání podržel. Březina hrozila jen ojediněle. Ve 14. minutě ujel domácím Račický, kterému domácí obránce v zakončení přesekl hokejku a sudí nařídil trestné střílení. K němu se postavil sám faulovaný. Pokusil se na na brankáře vyzrát Forsbergovou kličkou, puk však skončil na betoně Chovance. Nedáš, dostaneš. A tak domácí za další dvě minuty zvyšovali na 2:0. Více branek první třetina nenabídla.

Hned zkraje druhé části vstřelili domácí třetí branku. Sokol se však nezlomil a postupně začal přebírat otěže utkání. Březina si začala vytvářet šance a byla lepší. Ve 28. minutě snížil Kousalík, který nadvakrát překonal gólmana domácích. Za další dvě minuty se znovu prosadila hostující třetí formace, tentokrát se mezi střelce zapsal Jarolím. To bylo pro druhou třetinu vše.

V prvních dvou třetinách dokázala Březina hrát velmi disciplinovaně. Za 40 minut hry obdržela jen 4 trestné minuty. Bohužel v závěrečné třetině byli hosté vyloučení celkem 5x, což velmi zkomplikovalo cestu za vyrovnáním. Herní převahu jsme si přenesli i do třetí části. Stejně jako v prvních dvou třetinách se jako první gólově prosadili domácí a vedli 4:2. Sokol dokázal snížit v závěru utkání při power play na 4:3 zásluhou Beneše. Následná power play žádnou další šanci na vyrovnání nepřinesla, a tak domácí zvítězili 4:3.

V následujících třech kolech se bude lámat chléb. Březinu čeká na domácím ledě Břeclav, venku Uherské Hradiště a znovu doma Velká Bíteš. Tři soupeři, které bysme vzhledem k síle našeho kádru měli porazit a díky tomu se posunout na pozice zaručující play-off.

HC Spartak Uherský Brod – TJ Sokol Březina 4:3

Třetiny: 2:0, 1:2, 1:1

Branky: 2. Stiksa, 18. Šiller (Hlaváč, Mojžíš), 24. Hlaváč (Matějka, Stiksa), 47. Šiller ( Matějka, Hlaváč) – 28. Kousalík (Jarolím), 30. Jarolím (Václavík), 59. Beneš (Hroudný)

Sestava Uherský Brod: Chovanec (Málek) – Vaněk, Heča, Tomek, Budil, Mojžíš, Gureň, Kužílek – Hlaváč, Bařinka, Stiksa, Matějka, Pavlůsek, Kadlic, Šiller (A), Vaculín (A), Marek, Klusák (C)

Sestava Březina: Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Švejda, Vlček, Cívka, Štěrba, Beutl – Beneš, Dupljaku, Hroudný, Kozel (C), Dvořák, Račický, Jarolím, Kousalík, Václavík, Malíř, Weiss

Rozhodčí: Sofka – Kučera, Husák. Vyloučení: 7:7 navíc Vlček OT. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely: 35:29

Radko Křivinka: „V dnešním zápase jsme nezachytili úvod. V první třetině byl soupeř jasně lepší, přehrávál nás po všech stránkách a zaslouženě vedl. Ve druhé části se nám podařilo hru srovnat. Dali jsme kontaktní gól a pak si troufám tvrdit, že jsme byli lepší. Herní převahu jsme si přenesli i do třetí části. Bohužel jsme se znovu nevyvarovali zbytečných vyloučení. V závěru sice došlo při power play ke snížení. Následná další power play byla bohužel znovu pouze 5 na 5, protože jsme měli vyloučeného hráče. Soupeř už si výsledek pohlídal.“

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


four × two =